#PDARTISTTEAM – Filmforgatás

Szántó Petra tanulóm 4 napos forgatáson vett részt az iskola képviseletében.

Petra első filmforgatása igazi mélyvíz volt, hiszen nem csak az időjárási tényezőkkel kellett megküzdenie, hanem speciális effekteket is kellett alkalmazni a forgatáson. Ezekre a kihívásokra közösen készülünk fel, hogy minden rendben működjön élesben.

A forgatás helyszíne távolabb volt Budapesttől, így Petra 4 éjszakát töltött távol az otthonától és most leírja Nektek élménybeszámolóját.

” Az “Öreg” című kisfilm forgatásán a négy szereplő megjelenéséért feleltem: elsősorban a sminkjüket és hajukat kellett a film hangulatának megfelelően elkészítenem, de még az öltözékek kiválasztásában, azok rendben tartásában is segédkeztem. Egy vadászról és családjáról szóló film lévén mind a sminkek, mind a hajak esetében a természetesség volt a cél. A szereplőknek egységes bőrképet készítettem a bőrhibák, szemek körüli elszíneződések eltűntetésével. A főszereplő szerez egy apró sérülést a történet szerint, így egy karcolást is kellett készítenem, ami azért volt igazán izgalmas, mert ez már a special effects témakörébe tartozik, amivel eddig még csak érdeklődés szinten foglalkoztam. Olyan szuperül sikerült, hogy szeretnék mélyebb tudást szerezni ebben a különleges válfajában a sminkelésnek.:) Külön kihívást jelentettek az extrém munkakörülmények: erdős hegységben forgattunk, nagyon hideg volt, így sem az anyagok, sem a kezem nem a megszokott módon működtek.

Nagyon élveztem az első filmforgatásomat, remek emberekkel és szakemberekkel dolgozhattam együtt, akik segítőkészek voltak az első pillanattól az utolsóig!”

– Szántó Petra

Budapest, Csata u. 24/B